T.C

TOPLANTI GÜNÜ         :CUMA

TOPLANTI TUTANAĞI

(HERKESE AÇIK OTURUM)

5393 Sayılı Belediye Yasasının 20.maddesi uyarınca MART 2017 Olağanüstü Meclis Toplantısı 24.03.2017 tarihinde tek oturum halinde toplanmıştır. 24.03.2017 tarihli Olağanüstü Meclis Toplantısında Ali AYGÜN, Nermin ERDOĞAN ve Ozan TOPSOY’un haricinde diğer tüm Meclis üyelerinin hazır bulundukları görülmüştür.

2017 MART AYI OLAĞANÜSTÜ MECLİSİ

ÖMER FARUK MUTAN: Sevgili arkadaşlar Olağanüstü toplandık, gündem size ulaşmıştır herhalde. Kısaca Hastane yolu dediğimiz yol, birazdan okuyacağım ben onu. Ali AYGÜN mazeret bildirmiş. Nermin Hanım ve Ozan yok. Ozan çalışıyor zaten. Yeterli çoğunluğumuz var. İmza altına alındı. Tutanaklar bilmiyorum ulaştı mı? Ulaştı mı?

HALİL UYANIK: Ulaştı Başkanım.

ÖMER FARUK MUTAN: Usul gereği tutanaklarla ilgili gündeme geçmeden önce ben gündemi arz etmek istiyorum. Hamidiye Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi ve Fatih Caddesi Beton Parke Yol Yapım İşi İçin İller Bankası’ndan kredi kullanılması ve kredi kullanılması için Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk MUTAN’a yetki verilmesi, kapanış. Tek gündem. Olağanüstü biliyorsunuz o gündem dışına çıkamıyoruz. Gündemi arz ettim. Biraz sonra gündeme geçelim. Ama bu arada bir önceki Meclis oturumun toplantı tutanakları ile ilgili herkese ulaştı zannediyorum. Okudunuz. Eksik, aksak, yamuk yumuk, gözüm hemen Halil Bey'e döndü. Yok dedi. O zaman ben okunmuş aklıyla oylarınıza sunuyorum. Kabul edenler? Kabul edildi. Evet. Toplantı Tutanaklarını geçtik. Diğer konuyu, gündemi arz ettim arkadaşlar. Gündeme geçelim. Biliyorsunuz biraz basında da yer aldı. İyi de oldu. Sonuçta buradan tekrar teşekkür edeyim. Sizler de iletiniz. Sevgili Bülent TURAN devreye girdi. İlbank Yönetim Kurulu'ndan ön okeyi aldıktan sonra şuanda evrak toplamasına doğru gidiyoruz. Pazar yerimizin parası çıktı. Parayı bekliyoruz.  Orada kazılar da başladı. Zaman zaman paylaştık ama sizler de çok uzak değil gidip görürseniz. Çok ciddi bir kazı oluyor farkındaysanız. Onun yanındaki Telekom arsasını da görüştük yönetimle. 335 liraya bağladık.

EŞREF KOÇ: Bilgi verdi.

ÖMER FARUK MUTAN: Önümüzdeki hafta hallederiz. Onu da alıyoruz. Orayı da alıyoruz. Bilginize. Zaten bundan iki yıl önce 250 falan diyorlardı. İnmiyorlardı da altına. Kaç m² idi orası?

EŞREF KOÇ: Bilgi verdi.

ÖMER FARUK MUTAN: 700 m² oldukça da iyi bir rakam. Belki pazarcıların manifatura işini orada çözebiliriz. Çünkü üst katta sıkıntı olacaklarını söylüyorlar. O konuda da bilgi aktardıktan sonra gündemi arz ettim biraz önce. Gündemi kabul edenler? Ret edenler? Söz almak isteyen varsa detaya girelim ama önce sunumda bulunun lütfen. Bölgeye gittiniz mi yakında, Hastane yoluna?

MEHMET NAİR: Ben dolaştım.

ÖMER FARUK MUTAN: Dolaştınız. Yaniorada sıradan bir yol yapılmıyor. İşte doğalgaz kapatılıyor menfeze. Perde betonlar çıkıyor.

ERHAN BEKTAŞ: Resimleri yavaş yavaş geçer misin?

ÖMER FARUK MUTAN: Evet, su çıkıyor. Korkunç su çıkıyor arkadaşlar. O suyu acaba kavşakta, sulamada kullanabilir miyiz?

EŞREF KOÇ: Bilgi verdi.

ÖMER FARUK MUTAN: Hayır şöyle mi keson kuyu yapıp...

EŞREF KOÇ: Bilgi verdi.

ÖMER FARUK MUTAN: Hidrofor pompayla falan çünkü, oraya yine su götüreceğiz ekstradan. Yettiği kadar olmaz mı acaba? Atıyorum, yol yapımı başlarken o suyu da böyle bir keson kuyuya toplayalım.

EŞREF KOÇ: Bilgi verdi.

ÖMER FARUK MUTAN: Yani her şeye rağmen benim aklım öyle. Toplayalım. Yettiği kadar tasarruf edelim. Kendiliğinden geliyor arkadaşlar. Yani bu bölgede bir de eskiden tabanlı suyu vardı. Öyle bir şey. O tepelerde böyle bir su var.Yani oraya öyle bir akıl geliştirelim. Onun da alt yapısı daha girmeden o şekilde sokalım, devam edin. O sular hep böyle geliyor. Ve temiz de bir su.

NURDOĞAN BİLGİÇ: Bilgi verdi.

ÖMER FARUK MUTAN: Yağmur suyu, evet.

ÖMER FARUK MUTAN: Evet.

NURDOĞAN BİLGİÇ: Bilgi verdi.

ÖMER FARUK MUTAN: Bahar Evleri'ne kadar geldik. Evet.

NURDOĞAN BİLGİÇ: Bilgi verdi.

ÖMER FARUK MUTAN: Yedek Meclis Üyesini fazla bekletmeyin.

NURDOĞAN BİLGİÇ: Bilgi verdi.

ÖMER FARUK MUTAN: Şubat’ın 17’sinde teslim ettiler değil mi? 80 iş günü koyun işte yaklaşık üç ay Şubat’ın ortası, Mart’ın ortası, Nisan’ın ortası, Mayıs’ın ortası, Mayıs'ın sonu diyelim, Haziran başı diyelim.

NURDOĞAN BİLGİÇ: Bilgi verdi.

ÖMER FARUK MUTAN: Evet hummalı bir şekilde. Bir yandan perde beton dökülüyor.

NURDOĞAN BİLGİÇ: Bilgi verdi.

ÖMER FARUK MUTAN: Bir yandan kazılar devam ediyor. Bir yandan yağmur suları, evet arkadaşlar İlbank Yönetim Kurulu ön onayı sağ olsunlar biraz önce ifade ettiğim şekliyle alındı. Parasının gelmesi için gerekli evraklar noktasında Meclis karar alıp bana yetki verecek, Belediye Başkanı'na. Kabul edenler?

EMİN BACAK: Hem kabul ediyor, hem söz istiyor.

ÖMER FARUK MUTAN: Ret edenler?Oy birliği ile kabul edildi. Hem hastane hem yolumuz hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız kurbanını da kestik. Derleyip toparlarız inşallah. Bitti. 24.03.2017

Ömer Faruk MUTAN                        Erhan BEKTAŞ                     Hüsamettin ÜNVER

Meclis Başkanı                                 Katip ÜYE                                  Katip Üye